Mengapa saya tidak boleh membuat marshmallow? Kesilapan utama dalam memasak

Ramai orang lebih suka hidangan buatan sendiri daripada yang dibeli, terutamanya kerana sebahagian besar resipi agak mudah diakses dari segi set produk dan tidak memerlukan kemahiran masakan khas. Walau bagaimanapun, adalah wajar untuk mengetahui rahsia memasak terlebih dahulu, supaya tidak kecewa. Salah satu pencuci mulut buatan sendiri yang paling popular ialah marshmallow. Untuk penyediaannya, anda hanya memerlukan beberapa bahan dan pematuhan tepat terhadap teknologi memasak. Sekiranya mereka dilanggar, maka hidangan itu kekal melekit atau tidak memegang bentuknya. Adalah penting untuk mencari punca dan mengelakkan kesilapan sedemikian pada masa hadapan.

Sebenarnya, tidak ada yang sukar dalam penyediaan marshmallow, tetapi di sini kita harus mengambil kira bahawa setiap langkah harus dilakukan dengan sangat tepat pada ciri-ciri jisim dan masa kerja dengannya, kerana di sini sama buruknya untuk tidak selesai, dan berlebihan.

Penting: semua bahan mesti disejukkan.

Sebat Protein.

Ia dijalankan hanya dalam peralatan kering, buih harus menjadi kuat, stabil. Untuk tujuan ini, anda mesti memastikan bahawa apabila anda mengasingkan putih telur, tiada setitik kuning telur masuk ke dalamnya. Ia juga bernilai memeriksa keadaan mangkuk sebat. Setitik lemak akan membawa semua usaha menjadi sia-sia. Semasa proses sebat, tiada apa-apa selain gula ditambah. Beri, epal, semangat dan komponen lain perlahan-lahan dimasukkan ke dalam jisim yang telah disediakan.

Sebat

Premis utama – terlalu cepat dituangkan sirap. Ia ditambah secara beransur-ansur, bahagian demi bahagian, dalam bahagian yang sama, tanpa menghentikan sebatan.

Mencurah isipadu

Ini berlaku jika campuran tidak disebat sepenuhnya. Kriteria untuk kesediaan ialah lilitan adunan pada pukul. Ia harus dilekatkan padanya, tidak menitis. Apabila bekerja dengan pengadun manual, prosesnya ternyata panjang dan agak memakan masa. Lebih mudah menggunakan model planet.

Jisim cecair

Salah satu sebab utama ialah sirap yang kurang masak. Anda boleh mengetahui tentang kesediaannya dengan mengujinya pada benang. Komposisi menarik pada sudu atau spatula. Jika sirap agar tidak dimasak, ia tidak akan dapat menstabilkan marshmallow.

Tepi koyak dalam produk siap.

Pengacuan itu perlahan. Ia dijalankan pada kadar yang aktif, jika tidak, jisim mula mengeras dalam proses, dan marshmallow yang telah siap tidak begitu menyenangkan dari segi estetika.

Perlu diambil kira bahawa ia mengambil masa 8 hingga 24 jam untuk penstabilan dan pengeringan marshmallow. Tidak perlu tergesa-gesa dalam hal ini. Jika anda melekatkan bahagian dan taburkan bahan kerja lebih awal daripada yang sepatutnya, jisim menjadi melekit.

Rahsia marshmallow yang sempurna

Tukang masak yang berpengalaman mengesyorkan mengikut teknologi dengan tepat, menambah buah dan semangat pada jisim yang sudah disebat dan melakukannya dengan berhati-hati, di dinding. Ia adalah perlu untuk mengekalkan perkadaran bahan, tidak menggunakan buah beri terlalu masam, yang melanggar sifat pembentuk gel penstabil, dan juga untuk menyediakan permukaan kerja terlebih dahulu untuk mendepositkan marshmallow dan tidak tergesa-gesa dengan taburan gula tepung.

Мakanan Berkhasiat