Krim tidak akan cambuk: Mengapa dan apa yang harus dilakukan?

Kepercayaan umum adalah bahawa krim yang lebih gemuk, semakin tebal krim pencuci mulut. Tetapi apabila menggunakan krim dengan 33% atau 35% lemak, anda tidak selalu mendapat jisim tebal dan homogen. Pembaca akan mengetahui mengapa krim berat tidak disebat dan bagaimana untuk menyelesaikan masalah dalam artikel ini.

Kesalahan umum yang membawa kepada kemerosotan produk dianggap:

 1. Memilih produk yang salah. Membeli krim dengan peratusan lemak yang rendah, membeli produk dengan jangka hayat yang telah tamat tempoh atau mengandungi minyak sayuran. Juga susu ultrapasteurized tidak dianggap sesuai.
 2. Teknologi kerja telah dilanggar. Terdapat beberapa variasi kesilapan: mengaduk yang berpanjangan, mencambuk produk susu pada kelajuan tinggi, kegagalan untuk mematuhi rejim suhu, pencampuran pramatang krim, dll.

Cara memilih krim yang betul

Apabila membeli, anda harus memberi perhatian kepada ciri -ciri berikut:

 1. Jangka hayat. Airy Cream akan diperoleh hanya dari produk segar.
 2. Komposisi. Kehadiran dalam produk minyak sayuran akan menjadikannya sukar untuk mewujudkan jisim lapang.
 3. Peratusan kandungan lemak. Krim boleh dibuat dengan krim dengan kandungan lemak sebanyak 33% hingga 38%.

Juga, anda boleh menggunakan krim dengan kadar lemak sama dengan 20%. Tetapi anda perlu menggunakan pemekat. Krim 10% tidak sesuai untuk krim pastri. Mereka dimaksudkan untuk mencairkan kopi, membuat sup atau sos.

Cara mencambuk krim dengan betul

Sebelum anda mula mencambuk, sejukkan pukul dan mangkuk dalam air sejuk. Letakkan krim di dalam peti sejuk.

Penting: Tidak disyorkan untuk menghantar produk tenusu ke peti sejuk. Kerana perubahan tajam dalam suhu memusnahkan struktur produk, bentuk serpihan.

Kemudian bahagikan produk susu ke dalam bahagian 300 ml. Kacau bahagian secara berasingan. Mula mengalahkan perlahan -lahan, kemudian secara beransur -ansur meningkatkan kelajuan. Ia mengambil masa kira -kira 7 minit untuk mencambuk krim. Krim harus dipukul ke puncak sederhana.

Penting: Jika krim disediakan untuk krim dengan pengadun atau pengisar, anda harus menonton suhu teknik. Ia tidak boleh memanaskan melebihi 7 darjah.

Gula ditambah di tengah -tengah proses, kira -kira 3 minit. Tuangkan sekeping pasir, secara beransur -ansur.

Apa yang perlu dilakukan sekiranya krim tidak mencambuk

Dalam kes ini, ia bernilai menambahkan pemekat. Mereka dibahagikan kepada 2 jenis: campuran semula jadi dan siap sedia.

Yang semulajadi termasuk:

 1. Gelatin. Kandungan beg dibubarkan dalam air suam pada nisbah 1.5 sudu setiap 150 ml air. Apabila gelatin membengkak, ia ditambah kepada campuran krim utama. Kemudian seluruh krim dicampur dengan pengadun pada kelajuan rendah.
 2. Protein. Protein disejukkan dan disebat sebelum menambahkannya kepada jisim utama. Ia bercampur dengan jisim utama. Sekiranya perlu, hanya bahagian putih telur yang perlu ditambah.
 3. Jus lemon. Tambah 0.5 sudu teh ke krim, kemudian cambuk pada kelajuan sederhana dengan pengadun.
 4. Gula serbuk. Pemekat ditambah pada kadar: 1 sudu setiap 100 ml. Selepas campuran disebat selama 7 minit sehingga ia mencapai konsistensi yang dikehendaki.

Catatan! Gula tepung juga boleh digunakan dengan kanji untuk menebal campuran. Dalam sebahagian krim (300 ml) dituangkan 1 sudu kanji dan 2 sudu gula tepung. Campuran yang dihasilkan dicampur dengan pengadun pada kelajuan rendah, kemudian disuntik selama 15 minit.

Campuran yang disediakan disediakan untuk pembelian di mana -mana kedai runcit. Proses menggunakan campuran siap adalah seperti berikut: kandungan sachet diperkenalkan ke dalam produk tenusu, kemudian diaduk.

PENTING: Confectioner berpengalaman mendakwa bahawa pemekat siap sedia terdiri daripada gula tepung dan kanji. Mereka meyakinkan anda bahawa membelanjakan wang untuk membeli campuran siap sedia tidak berbaloi. Mereka mengesyorkan membeli bahan -bahan dalam campuran secara individu.

Bagaimana untuk mengetahui sama ada krim itu cukup disebat

Tanda jisim krim siap – puncak stabil. Apabila anda menghidupkan mangkuk, kandungannya tidak boleh jatuh.

Jika krim menetes di tepi bekas, krim tidak cukup dicampur. Ia bernilai bekerja dengan pengadun selama beberapa minit lagi.Krim pada pencuci mulut tidak lama lagi akan berhenti memegang bentuknya dan mengalir keluar jika ia tidak konsisten dengan betul.

Jika jisim dibahagikan kepada mentega dan whey sebagai hasil kerja, ini bermakna pembuat konfeksi berlebihan.Tetapi keadaan boleh diperbetulkan.Anda perlu mencairkan mentega pada mandi air, kacau sentiasa kuat.

Apa lagi yang anda perlu tahu untuk menyediakan krim yang sempurna

Pakar pastri memberikan petua berikut untuk membuat krim:

 1. Jangan beli krim terlebih dahulu.Gunakan hanya produk segar.
 2. Sejukkan krim semalaman.Kemudian jisim dalam proses sebat akan lebih mudah mengambil bentuk lapang.
 3. Jangan memandang rendah jus lemon.Jus lemon boleh digunakan sebagai pemekat, walaupun untuk produk susu dengan kandungan lemak 20%.Tetapi jika anda membuat krim gebu dengan krim 20%, anda perlu meningkatkan jumlah jus lemon kepada 1.5 sudu besar.
Мakanan Berkhasiat