Kesilapan yang kerap menyebabkan crème-cheese gagal

Krim krim-keju universal dengan tekstur halus digunakan untuk salutan, melicinkan kek, membuat penutup untuk kek cawan, gulung kaca. Anda boleh bereksperimen dengan produk dengan menambahkan bahan tambahan yang berbeza pada resipi. Ia mudah digunakan, cepat disediakan, tidak jatuh. Pemula memasak kadang-kadang membuat kesilapan. Krim menjadi terlalu cair, tidak tahan bentuknya atau pecah. Untuk mengelakkan kesilapan, gunakan nasihat profesional.

Walaupun kesederhanaan teknologi, pencuci mulut tidak selalu mendapat konsistensi yang betul. Kesilapan yang paling biasa dalam penyediaan krim-keju:

Produk yang tidak berkualiti

Rasa pencuci mulut menentukan komposisinya, termasuk keju krim, gula tepung, krim atau mentega.

Untuk memastikan krim mengekalkan bentuknya dan tidak mendap, pilih krim asal haiwan (bukan sayuran) 33-38% kandungan lemak. Untuk gebu adalah bertanggungjawab semula jadi 82% mentega, yang tidak boleh digantikan dengan penyebaran, marjerin dan lain-lain memasak atau lemak sayuran.

Komponen utama keju krim ialah keju krim. Produk berkualiti tidak boleh mengandungi apa-apa selain krim, keju kotej, susu tepung, garam dan doh masam. Keju krim yang dipukul dengan baik, dengan struktur homogen tanpa rumpun, pecahan jisim lemak dalam bahan kering tidak kurang daripada 60 peratus.

Menggabungkan bahan-bahan suhu yang berbeza

Chipping, pembentukan ketulan adalah sebab untuk menggunakan komponen suhu yang berbeza. Kesilapan ini boleh menjadi kritikal dalam krim mentega.

Sebat yang berlebihan

Jangan terus mencambuk bahan-bahan selepas mendapat jisim homogen yang subur. Prinsip “lebih lama lebih baik” tidak berfungsi di sini. Pencuci mulut yang terlalu disebat tidak mengekalkan bentuknya, menjadi cair, dan berstrata.

Resipi yang tidak boleh digunakan.

Gunakan resipi dari sumber yang terkenal. Tonton kelas induk tentang cara membuat keju krim pada video, jika tidak, kegagalan untuk mematuhi perkadaran dan teknologi penyediaan akan membawa kepada hasil yang menyedihkan.

Mengapa keju krim berlapis dan cara membetulkannya

Stratifikasi pencuci mulut dengan mentega atau krim semula jadi berlaku kerana gabungan bahan-bahan suhu yang berbeza atau dari sebat yang terlalu lama dengan pengadun.

Untuk memulihkan konsistensi normal krim dan mentega, panaskan mangkuk pengadun dengan pengering rambut. Pukul krim dengan perkakas dapur elektrik pada kelajuan minimum sehingga integriti emulsi dipulihkan. Anda tidak akan dapat membetulkan kesilapan jika whey keluar.

Pekatkan krim keju dengan kanji yang dicairkan dalam air. Tuangkan cecair ke dalam bekas dengan pencuci mulut berstrata, pukul sehingga struktur jisim manis menjadi homogen.

Satu lagi cara untuk memulihkan integriti emulsi adalah berdasarkan pemanasan dalam ketuhar gelombang mikro. Masukkan krim ke dalam ketuhar gelombang mikro. Setiap 20 saat keluarkan bekas, pukul pencuci mulut dengan pengadun pada kelajuan rendah sehingga tiada tanda-tanda pemisahan.

Apa yang perlu dilakukan jika krim keju cair

Jika resipi tidak betul-betul diikuti, atau produk rendah lemak dipilih, pencuci mulut akan menjadi cair, tidak akan mengekalkan bentuknya. Ralat ini tidak sukar untuk dihapuskan, jika anda menggunakan pemekat masakan.

Bagaimana untuk menebal

Terdapat tiga produk yang boleh membetulkan konsistensi cecair krim:

  1. Gelatin. Tuangkan 10 g pemekat ke dalam air suhu bilik. Selepas 20 minit larutkan dalam tab mandi air, sejukkannya. Campurkan gelatin terlarut dengan 3 sudu Keju Krim, tambah kepada jisim krim yang tinggal sebanyak 500 g, pukul dengan pengadun. Letakkan dalam peti sejuk selama setengah jam untuk menstabilkan.
  2. kanji. Lebih baik menggunakan kanji jagung. Ia lebih ringan daripada kanji kentang, tidak membebankan struktur, menjadikan krim padat dan lapang. Anda memerlukan 1 sudu pemekat setiap 0.5 kg krim. Larutkan kanji jagung dalam air. Tuangkan larutan ke dalam campuran krim-keju cair, pukul dengan pengadun selama dua minit. Letakkan di dalam peti sejuk untuk menyejukkan sekurang-kurangnya setengah jam. Sapukan bahan pastri padat ke atas kek, ratakan kek.
  3. Pemekat krim. Beli produk di pasar raya. Gunakan mengikut arahan pada pakej. Atau buat sendiri adunan dengan mencampurkan gula tepung dengan kanji kentang dalam nisbah 2:1.

Mengapa krim keju menggelegak?

Apabila dipukul dengan pengadun, walaupun pada kelajuan rendah, udara memasuki jisim krim, membentuk gelembung yang mengganggu ketumpatan, kelancaran struktur. Masalah ini mudah dihapuskan. Hanya selepas menggunakan pengadun, ambil spatula silikon, kacau pencuci mulut dengan tangan, sesarkan udara.

Jika kek keju krim berbuih sudah disapu pada kek, tambah lagi krim pada rongga yang terbentuk, ratakan permukaan hingga licin dengan spatula untuk melicinkannya.

Tiada buih akan terbentuk dalam pencuci mulut jika anda mencambuk mentega suhu bilik dengan gula tepung, kemudian tambah keju krim, uli dengan spatula.

Apa yang perlu dilakukan jika keju krim pahit

Terdapat beberapa sebab mengapa pencuci mulut itu pahit:

  1. Tarikh luput keju krim telah tamat tempoh.
  2. Kepahitan adalah wujud dalam jenama mascarpone tertentu.
  3. Lebih banyak vanillin telah ditambah atau perisa berkualiti rendah telah digunakan.

Kepahitan ditutup dengan memasukkan buah (pisang, strawberi) ke dalam krim. Anda boleh membuat satu lagi kumpulan krim-keju daripada produk berkualiti tanpa vanillin, campurkan dengan pencuci mulut yang pahit atau tambah lebih banyak keju, gula tepung, kacau dengan teliti.

Bagaimana untuk mengeluarkan ketulan dari crème chèse

Krim dengan ketulan kelihatan tidak estetik dan tidak sesuai untuk meratakan, menutup kek. Masalah ini mempunyai tiga punca – penurunan suhu yang kuat, bahan-bahan berkualiti rendah, tidak dicampur dengan teliti.

Untuk mengelakkan tekstur tidak sekata, keluarkan keju krim dan mentega dari peti sejuk sejam sebelum memasak.

Keju terbaik untuk keju krim ialah Mascarpone, Philadelphia, Almette, Cremette Hochland yang murah, Presiden Provence, Violette, Valio, Miletto.

Pastikan anda menyemak tarikh tamat tempoh produk, kaedah penyimpanan di kedai. Ketulan boleh terbentuk jika produk terlalu beku. Jangan berhemat dengan mentega asli, cuba gantikannya dengan sapuan. Dengan bahan-bahan yang murah, anda tidak akan mendapat krim licin yang gebu.

Jika anda mengikuti teknologi penyediaan, gunakan hanya produk berkualiti segar dan pilih resipi yang betul, tidak akan ada masalah dalam penyediaan krim-keju. Kesilapan yang dibuat kerana kekurangan pengalaman, kemahiran praktikal, ia tidak sukar untuk diperbetulkan, menggunakan petua untuk keju krim dengan mentega atau krim.

Мakanan Berkhasiat