Darjah pemanggang kopi dan varian mana yang dipanggil universal?

Di dunia hari ini, kopi dihargai kerana rasa dan aroma yang kaya dan kaya. Minuman ini terkenal dengan sifat antioksidannya, kesan positif terhadap suasana dan suasana yang mesra. Di banyak rumah kopi, anda boleh menghabiskan masa untuk mengadakan perbualan yang menarik atau menyimpulkan kontrak penting. Tanpa aroma banyak orang dari seluruh dunia tidak dapat membayangkan pagi yang baik pada hari yang produktif.

Anda boleh mempelbagaikan pilihan tradisional memasak dengan pelbagai bahan tambahan. Untuk susu negara kita, gula atau krim telah menjadi kebiasaan. Di Finland, sebagai contoh, tetamu akan ditawarkan jenis keju khas, kepingan yang ditambah terus ke cawan. Vietnam akan mengejutkan tetamu dengan kopi “berlapis”, dan India akan menambah rempah -rempah untuk rasa yang lebih kaya. Nuansa mungkin berbeza -beza, tetapi para peniaga bersetuju dengan satu perkara: kacang mestilah berkualiti tinggi dan semua nuansa pemanggang mesti dihormati.

Apa gred pembakaran yang ada

Biji -bijian ijazah pertama dalam klasifikasi umum roasters selepas mengisar halus digunakan untuk memasak di Turki, jezzes. Oleh kerana rasa manis yang menyenangkan, kelebihan dan rasa pedas, minuman seperti itu telah memenangi peminat di seluruh dunia.

Varian yang paling biasa ialah kopi yang dipanggil “bandar”. Ia adalah penyelesaian sejagat yang paling sering dijumpai di rak pasar raya. Hebat untuk kehidupan bandar, itulah sebabnya ia mendapat namanya dalam kalangan para peniaga kopi. Sebagai bahan tambahan, gula, susu atau krim adalah optimum.

Bagi mereka yang lebih suka sebahagian daripada minuman yang menyegarkan dengan kepahitan yang jelas dan kandungan kafein yang tinggi, kacang -kacangan dipanggang dengan kuat. Bagi pakar dalam perkara ini, adalah penting untuk mencari makna emas, kerana bahan -bahan terbakar kehilangan nilai mereka – baik dari segi rasa dan dalam isu manfaat untuk tubuh manusia.

Versi “universal”

Kacang kopi panggang medium adalah asas yang sempurna untuk minuman yang menyegarkan. Terdapat beberapa tahap pemanggang tambahan untuk klasifikasi profesional:

  • “Urban”;
  • “Bandar Penuh”.

Yang pertama adalah sama baik untuk Jesvah dan untuk digunakan dalam teknik khas. Biji -bijian menjadi warna coklat seragam dengan permukaan yang berkilat. Bersinar diperolehi kerana pembebasan minyak pati. Minuman siap akan mempunyai ciri -ciri rasa yang sangat baik. Ini termasuk:

  • Keseimbangan yang optimum dari kemanisan dan masam dalam aftertaste yang kaya;
  • Nota coklat yang menyenangkan.

Tabera Coffee mempunyai pelbagai produk khusus. Pelanggan boleh memilih dari varieti dan campuran mono, tahap pemanggang yang berbeza dan kemungkinan pengisaran mengikut permintaan pelanggan. Kesegaran produk kami dijamin oleh hakikat bahawa pekerja kami dengan ketat mematuhi jadual panggang – panggang berlaku sekali seminggu mengikut permintaan. Pemeliharaan rasa dan kesegaran juga disebabkan oleh pembungkusan yang berkualiti. Juga laluan penghantaran yang panjang menjadi halangan, atau penggunaan produk hanya pada hari cuti atau majlis -majlis khas. Untuk tujuan ini, pembungkusan dengan clasps dan flap khas disediakan.

Мakanan Berkhasiat