Ciri-ciri berguna sushi dan bagaimana untuk tidak mengubahnya menjadi makanan ringan

Suatu ketika dahulu, apabila hidangan masakan Jepun mula mendapat populariti di negara kita dan mencuba sushi dan gulung hanya boleh dilakukan di restoran, mereka diletakkan sebagai makanan yang sihat dan lazat. Namun, pada masa itu ia bukan sekadar pemasaran. Sushi dan roti gulung, hampir dengan versi Jepun klasik mereka, sememangnya sihat. Tetapi bertahun-tahun menyesuaikan diri dengan citarasa penduduk Rusia telah mengubah hidangan Jepun yang singkat menjadi makanan segera. Walau bagaimanapun, masih ada peluang untuk menjadikan mereka sihat atau sekurang-kurangnya mencari mereka di menu restoran.

Setiap orang harus segera menentukan keutamaan mereka. Hakikatnya ramai orang secara sedar memilih makanan yang tidak sihat tetapi lazat apabila mereka memesan sushi. Sudah tentu, dalam kes ini kita tidak bercakap tentang penggunaan harian gulungan dengan keju dan mayonis Jepun, tetapi kadang-kadang anda boleh memanjakan diri sendiri. Jadi, tanpa melampaui norma, anda boleh mengubah apa yang dipanggil makanan tidak sihat, jika tidak berguna, maka sekurang-kurangnya selamat.

Tetapi tidak semua orang bersedia untuk makan gulung kegemaran mereka sekali sebulan, seminggu atau tiga minggu, jadual selamat yang semua orang pilih untuk diri mereka sendiri. Sesetengah orang menganggap masakan Jepun sebagai makanan kegemaran mereka dan memilih untuk makan tengahari atau makan malam sebegitu. Tetapi dalam kes ini, terdapat jalan keluar. Benar, versi paling berat hidangan ini masih perlu berputus asa kadang-kadang.

Walaupun terdapat banyak resipi sushi baru yang, dengan cara itu, telah dibangunkan oleh chef Rusia, Amerika dan Eropah, dalam menu restoran masih terdapat barangan Jepun asli atau, sekurang-kurangnya, yang paling dekat dengan mereka. Oleh itu, sentiasa ada peluang untuk memilih gulungan yang benar-benar sihat.

Pertimbangkan pilihan ini untuk memesan penghantaran sushi jika faedah untuk anda kekal di tempat pertama:

  1. Klasik. Gulung kecil dibalut dengan daun nori. Ciri utama mereka ialah bahan-bahan minimum, namun rasa yang indah dan kaya. Rahsia gulung ini adalah nasi; sebelum dimasak ia dicampur dengan adunan berasaskan cuka beras dan bahan-bahan lain.
  2. Gulung dalam cengkerang sayuran. Dalam kes ini, daun nori menggantikan timun atau alpukat, isinya terdiri daripada nasi dan ikan, semuanya ringkas dan elegan.
  3. Sushi. Secara umum, ini adalah contoh kesederhanaan dan kegunaan, hanya nasi dan ikan, kadang-kadang sayur-sayuran dan rumpai laut boleh digunakan sebagai hiasan.
  4. Guncans. Ini adalah salah satu jenis sushi. Mereka lebih besar dan berbentuk seperti longgokan, dengan nasi, ikan dan sayur-sayuran di dalamnya, dan longgokan itu sendiri diperbuat daripada nori.

Bagaimana untuk tidak membuat gulung berbahaya

Malah gulung yang paling kompleks, yang termasuk keju, mayonis, bahan salai, dan mereka sendiri masih digoreng dalam tempura atau dibakar di bawah panggangan tidak boleh membahayakan badan sedikit pun. Perkara utama adalah tidak lulus dan minum air dengan gulung. Perkara yang sama berlaku untuk variasi yang kelihatan selamat, jika sushi yang mudah membasuh cola, bir atau jus paket, mereka pastinya tidak mendapat manfaat.

Kerana roti gulung selalunya merupakan hidangan yang kompleks, adalah sangat penting bagaimana bahan-bahan dalam ramuan digabungkan. Tetapi anda tidak boleh melupakan minuman. Sudah tentu, anda tidak selalu mahu membasuh gulungan anda dengan teh hijau atau air, walaupun ini adalah cadangan terbaik. Kadang-kadang roti gulung adalah sebahagian daripada makan malam romantis atau percutian dan di bawahnya anda ingin minum minuman beralkohol yang lazat.

Tetapi jika persoalan tentang kegunaan masih penting, daripada semua jenis minuman beralkohol, ia patut memilih wain putih kering, lebih baik digabungkan dengan gulung paling mudah. Ia tidak akan berlebihan untuk menjadikan alkohol lebih ringan, untuk tujuan ini anda harus menambah ais pada wain, sambil mencairkan ais bertukar menjadi air dan nota alkohol akan menjadi kurang ketara.

Tetapi jika ia mengenai pesanan gulung untuk meja percutian, lebih baik memilih jawatan dengan komposisi yang paling mudah. Hakikatnya ialah jika gulung akan berdiri di atas meja untuk masa yang lama, penutup keju, tempura dan komponen lain yang serupa akan mula rosak, dan penampilan tidak akan sama.

Bagi kebanyakan orang, gulung adalah hidangan kegemaran yang pertama sekali muncul di atas meja pada suatu ketika.Oleh itu, tidak selalu masuk akal untuk menjadikan hidangan ini lebih sihat dan menafikan keseronokan diri sendiri.Kemungkinan besar badan anda akan mendapat manfaat daripada emosi menyenangkan yang timbul dalam diri setiap orang apabila mereka makan hidangan kegemaran mereka.Juga, salah satu peraturan pemakanan yang sihat adalah menahan diri, jika anda tidak makan berlebihan, walaupun makanan yang paling kalori tidak akan membuat anda berasa lebih teruk.Pesan roti gulung dan hidangan lain yang lazat untuk memberi kegembiraan kepada diri sendiri dan orang tersayang.Anda boleh melakukannya setiap hari, kerana setiap hari sudah menjadi alasan untuk gembira.

Мakanan Berkhasiat