Cara Mengeluarkan Rempah Dari Daging: 6 Cara Membetulkan Keadaan

Masalah dalam memasak berlaku di mana -mana nyonya rumah. Perkara utama, jika tiba -tiba hidangan terlalu pedas atau asin, jangan berputus asa, dan dengan cepat mengambil langkah -langkah untuk menyelamatkannya. Dalam banyak kes, masih mungkin untuk menyelamatkan daging yang terlalu banyak, jika anda memohon salah satu kaedah yang diuji dalam amalan.

Ia adalah yang paling mudah untuk bekerja dengan kursus pertama, citarasa mereka cukup mudah untuk diperbaiki, hanya dengan menambahkan sebahagian baru sup kaya. Terdapat juga kaedah yang berkesan untuk daging. Tanpa rempah -rempah, ternyata hambar dan tidak menyebabkan selera makan, tetapi juga kelebihannya berbahaya, kerana terlalu tinggi kepekatan lada dapat menyebabkan keterukan penyakit gastrousus, membakar membran mukus, penolakan hidangan itu sendiri.

Salah satu cara yang paling mudah diakses ialah jus buah -buahan sitrus. Ia menggabungkan dengan baik dengan daging dan dengan cepat memecahkan struktur rempah pedas. Tambah jus mestilah beberapa tetes pada satu masa. Jika hidangan itu menyiratkan kuah, ia disediakan dengan minimum garam dan tanpa perasa, atau hanya herba pedas digunakan. Terdapat pilihan lain untuk menyimpan daging.

Makanan yang ditapai.

Ini termasuk kefir, krim masam, matsoni. Produk -produk ini membolehkan anda meneutralkan sebahagian besar rempah, walaupun menu itu bukan goulash, tetapi sekeping keseluruhan yang dibakar di dalam ketuhar. Ia dilapisi, ditutup dengan serbet, dan kemudian perlahan -lahan menghilangkan kelebihannya dan hantar kembali ke dalam ketuhar selama 5 minit lagi untuk membentuk kerak yang lazat. Adalah mungkin untuk meletakkan bahagian, kira -kira 25 gram, dalam topi di permukaan sekeping bakar beberapa minit sebelum siap.

Keju

Pilih jenis separa hadiah, seperti Ricotta, Mozzarella. Mereka dengan sempurna mengambil rempah -rempah, memberikan rasa tajam dan warna lembut dan berkrim. Mereka ditumbuk ke dalam pes dan menyebarkan secara merata ke atas permukaan daging. Ya, sejambak rasa yang dimaksudkan pada mulanya akan berubah, tetapi jelas untuk lebih baik.

Tomato

Malah sedikit produk ini akan dengan cepat dan pasti meneutralkan kepahitan yang berlebihan. Kaedah ini sesuai untuk menyelamatkan Goulash atau Azu. Buahnya dikupas dari kulit, dibawa ke keadaan puri dalam pengisar dan secara beransur -ansur ditambah ke hidangan. Anda perlu sentiasa memantau hasilnya, supaya rasa tidak menjadi masam.

Gula.

Kaedah ini sesuai untuk stews. Kesannya dipertingkatkan dengan menambahkan pes tomato, beberapa tetes jus lemon atau cuka. Pilihannya terpulang kepada nyonya rumah, tetapi patut dipertimbangkan bahawa produk ini perlu ditambah dengan teliti.

Satu lagi pilihan win-win adalah untuk menyediakan bahagian kedua hidangan yang sama, tetapi tanpa rempah-rempah, dan campurkan dengan versi terdahulu, dan kemudian letakkan di atas api selama beberapa minit untuk memberikan homogenitas. Daging yang lebih tinggi dalam kes ini dengan cepat akan melepaskan lebihan dan akan memperoleh rasa ringan dengan sedikit rempah-rempah yang ketara.

Мakanan Berkhasiat