Bolehkah anda mencambuk krim pada 10 atau 20 peratus lemak?

Apabila krim putar, kandungan lemak adalah penentu. Angka 30 peratus atau lebih tinggi adalah lebih baik. Tetapi jika anda hanya mempunyai produk yang dibeli di kedai, yang dipanggil, produk yang disesuaikan dengan peratusan 10 atau 20 unit, maka apabila menyebat anda perlu menggunakan helah kecil untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Tetapi walaupun begitu, ia patut dipertimbangkan bahawa puncak yang curam dan stabil tidak akan berfungsi, dan ia akan bertahan untuk masa yang sangat singkat.

Ia adalah bahagian atas, lapisan susu paling gemuk yang jelas kelihatan apabila ia berdiri. Untuk mendapatkannya dengan lebih cepat, susu mentah diasingkan. Krim telah lama menjadi bahan universal, ia mengandungi banyak vitamin dan unsur surih dalam bentuk yang mudah dihadam. Dalam masakan mereka berfungsi sebagai asas untuk pencuci mulut dan unsur hiasan. Dengan kandungan lemak yang tinggi, krim mudah disebat dan mengekalkan bentuknya untuk masa yang lama. Apabila tidak ada produk dengan kandungan lemak yang mencukupi, seseorang perlu membuat kaitan dengan versi sedia ada.

Bahan tambahan untuk whipping cream

Tugas mereka adalah untuk meningkatkan peratusan kegemukan atau meningkatkan kestabilan sambil mengekalkan bentuk.

Mentega

Digunakan dalam kombinasi dengan krim untuk membuat krim pastri. Untuk mendapatkan jisim lapang yang homogen, kedua-dua bahan dipanaskan perlahan-lahan, dicampur, dan kemudian disebat sehingga berbuih. Campuran yang dihasilkan hendaklah disimpan di dalam peti sejuk selama kira-kira 2 jam dan kemudian disebat lagi.

Bahan pemekat.

Anda boleh membelinya di mana-mana kedai, dibungkus dalam sachet. Isipadunya kecil, pada bungkusan menunjukkan jumlah cecair yang direka untuknya. Pengiraan anggaran – 10 gram setiap 250 ml. daripada krim. Ia mengandungi gula tepung dan kanji dalam nisbah 2:1, jadi anda boleh membuat campuran serupa di rumah sendiri. Sekiranya kandungan lemak krim berada dalam lingkungan 10%, jumlah pemekat meningkat satu setengah kali ganda.

Penting: jisim yang disejukkan disebat dengan lebih mudah.

Gelatin

Bahan itu mempunyai rasa tersendiri, yang tidak sesuai dengan keinginan semua orang. Untuk menyembunyikannya, sedikit asid sitrik dan vanila ditambah kepada komposisi. Dengan cara ini, rasa dan aroma berkrim terpelihara, dan puncaknya agak stabil. 7 gram gelatin kering dibubarkan dalam sedikit krim, selepas jisim membengkak, ia dipanaskan dan aliran nipis dituangkan ke dalam krim yang tinggal. Secara keseluruhan, 250 ml cecair digunakan. Pukul sehingga pekat, gunakan untuk menghias pastri atau pencuci mulut.

Protein

Pukul dahulu krim sehingga berbuih. Kemudian pukul perlahan-lahan dalam jisim putih telur pra-sejuk 1 ayam atau 2 telur puyuh. Pukulan diteruskan pada kelajuan maksimum sehingga jisim homogen yang lapang diperolehi.

Perlu diingat bahawa krim kandungan lemak 10% lebih baik hanya ditambah kepada kopi dalam bentuk asalnya. Sebat mereka walaupun dengan bahan tambahan mungkin gagal atau hasilnya akan menjadi sangat tidak stabil. Pilihan optimum ialah produk dengan kandungan lemak 33 hingga 38%. Di kedai ia berkata demikian pada pakej – “krim sebat”.

Мakanan Berkhasiat