Bagaimanakah anda boleh mengetahui sama ada cendawan telah dibakar?

Cendawan dianggap sebagai sumber makanan yang sangat berharga, dalam keadaan tertentu boleh menggantikan daging sepenuhnya. Terdapat sejumlah besar resipi untuk penyediaan mereka. Sesetengah jenis cendawan sangat baik untuk menggoreng, memperoleh rasa yang halus. Adalah sangat penting untuk memerhatikan semua kehalusan resipi dan memastikan bahawa produk itu dimasak sepenuhnya. Untuk melakukan ini, adalah wajar mendengar nasihat pakar yang berpengalaman.

Yang paling dihargai dari segi rasa adalah cendawan putih, cendawan, chanterelles. Daripada cendawan lamellar anda boleh mengambil cendawan, topi susu, cendawan tiram. Ia elastik, rangup, tidak banyak mengecut apabila dimasak. Tiada siapa yang menghalang anda daripada menggoreng cendawan aspen dan cendawan mentega jika anda mahu. Mereka mempunyai rasa unik mereka sendiri, tetapi anda perlu bersedia secara moral untuk fakta bahawa kuali penuh akan kekal pada tahap terbaik satu pertiga daripadanya, kerana mereka sangat ketakutan.

Untuk selamat, adalah dinasihatkan untuk memasak cendawan terlebih dahulu dalam air masin, tetapi jika ia adalah rumah hijau, anda boleh menggorengnya dengan segera. Gunakan mentega atau minyak bunga matahari sebagai asas lemak. Ini juga akan memberikan rasa dan menjejaskan masa memasak hidangan.

Tanda-tanda hidangan sudah siap

Untuk memahami sama ada anda boleh mengeluarkan kuali dari api, ia patut memberi tumpuan kepada tanda-tanda umum yang berfungsi untuk semua jenis cendawan.

  1. Kepingan tidak renyah dan tidak pecah apabila ditekan, memperoleh keanjalan yang menyenangkan.
  2. Cecair telah tersejat sepenuhnya.
  3. Spesies span menjadi coklat; lamina bertukar menjadi emas.
  4. Cendawan tersentak dalam kuali.

Perlu diperhatikan: untuk spesies yang berbeza, terdapat masa memasak optimum yang berbeza.

Kriteria untuk memasak yang berjaya – walaupun menggoreng, bentuk dikekalkan, tiada serpihan berlumur, terdapat aroma yang menyenangkan. Cendawan dimasak dengan krim masam, rempah dan keju. Kentang, nasi, pasta, sayur-sayuran rebus, bubur soba dihidangkan sebagai ulam. Pencinta menikmati rasa hidangan utama tanpa ulam.

Untuk menggoreng pilih cendawan walaupun tanpa bintik lembut dan gelap, lubang cacing, dengan bau segar yang jelas. Champignons, cendawan tiram dan cendawan mentega tidak direndam. Mereka cepat menyerap air, mereka menjadi tidak enak, berat, cepat kehilangan bentuk.

Produk yang disediakan diletakkan di atas kuali panas dengan minyak yang dipanaskan. Adalah lebih baik untuk tidak menutupnya dengan tudung, jika tidak, hidangan akan menjadi tidak digoreng, tetapi direbus. Di samping itu, adalah perlu untuk menguap cecair yang berlebihan. Rempah dan garam ditambah beberapa minit sebelum dimasak. Resipi selalunya termasuk bawang, bawang putih, lada hitam, lada sulah, dill dan paprika sebagai perasa. Champignons digoreng kira-kira 15-20 minit, cendawan mentega sedikit lebih lama, 25 minit, semuanya bergantung pada resipi yang dipilih dan tahap pemanasan kuali.

Ia cukup mudah untuk memasak cendawan goreng, anda tidak memerlukan kemahiran khas, dan hidangan itu layak untuk menghiasi meja dan pada hari bekerja dan cuti.

Мakanan Berkhasiat