Bagaimana untuk melindungi mastic dari krim-keju: petua berguna

“Plastik yang boleh dimakan” yang popular tetapi berubah-ubah direka untuk menutup dan menutup kek, mencipta angka yang rata, volumetrik, ruffles, relief, bunga. Untuk bekerja dengan mastic, anda memerlukan pengetahuan dan kemahiran praktikal, jika tidak, jisim gula boleh pecah atau bocor. Apabila menutup kek dengan krim-keju yang tidak kurang popular dengan bahan konfeksi, anda akan gagal, jika anda tidak mengkaji nuansa bekerja dengannya terlebih dahulu.

Jisim berkrim harus mengandungi kelembapan minimum dan padat, supaya tidak menyebabkan mastic cair, tergelincir dari kek.

Tekstur yang stabil dan padat mempunyai coklat ganache, marzipan, krim karamel, krim berasaskan mentega, keju kotej, diperbuat daripada marshmallow dan dengan protein tambahan.

Krim masam, krim disebat atau krim berasaskan yogurt tidak sesuai untuk jisim gula. Pencuci mulut ini mengandungi banyak kelembapan, yang akan mengubah bentuk penamat.

Sebelum menggunakan lapisan krim, ia disejukkan sedikit, selepas salutan ia dilicinkan dengan spatula pastri.

Apa yang sepatutnya menjadi krim-keju di bawah mastic

Ia boleh diterima untuk digunakan di bawah krim krim keju mastic dengan banyak mentega, tetapi lebih baik untuk membuat lapisan penebat, kerana komponen utama keju mengandungi kelembapan. Ia lebih dipercayai untuk menutup kek dengan aising, jisim marzipan, ganache, coklat cair atau kastard dengan susu pekat.

Jika diandaikan bahawa kek akan disimpan dalam kelembapan yang tinggi, anda boleh menyimpan hiasan mastic dengan varnis pastri dengan komponen yang tidak berbahaya, kering dalam beberapa saat. Ia bukan sahaja akan menghalang mastic daripada tergelincir dari konfeksi, tetapi juga menjadikannya berkilat.

Bagaimana untuk melindungi mastic dari krim

Dari krim basah, mastic diasingkan dengan coklat cair untuk mengekalkan bentuk dan strukturnya yang padat.

Jika kek tidak ditutup sepenuhnya dengan “plastik yang boleh dimakan” dan dihiasi dengan unsur-unsur individu, coklat disapu hanya di tempat di mana mastic bersentuhan dengan keju krim. Adalah penting bahawa bunga, patung-patung telah dikeringkan terlebih dahulu. Pembuat manis mengesyorkan membuatnya sekurang-kurangnya satu hari sebelum dipasang.

Cara memasang mastic dengan betul pada krim

Sebelum membungkus, menghias, memohon krim, permukaannya diratakan dengan berhati-hati, kerana mastic tidak menyembunyikan penyelewengan, kecacatan sedikit pun dari gula-gula.

Langkah-langkah penyediaan dan salutan kek itu sendiri bahan pastri plastik dilakukan secara berperingkat:

  1. Letakkan kek di atas pinggan atau kuali kek. Sapukan lapisan nipis krim mentega ke bahagian tepi, putar kek lawan jam, gerakkan spatula ke arah anda dalam arah yang bertentangan. Letakkan pencuci mulut di atas rak peti sejuk.
  2. Selepas seperempat jam, tutup kek dengan cara yang sama dengan lapisan kedua yang lebih tebal daripada yang pertama. Kembalikan ke peti ais. Kali ini sepuluh minit sudah cukup untuk menyejukkan.
  3. Keluarkan kek dari peti sejuk. Menggunakan spatula hangat, ratakan permukaan hingga licin dengan sempurna, keluarkan sebarang krim berlebihan. Kembalikan pastri ke lokasi asalnya.
  4. Setelah krim mengeras, gulungkan lapisan mastic yang digulung pada pin rolling.
  5. Lekatkan hujung ke tepi dengan jidar, kemudian putar pin gelek secara beransur-ansur ke arah menjauhi anda, lepaskan lapisan di atas kek dan turunkan ke atasnya.
  6. Dalam langkah seterusnya anda memerlukan seterika. Mula-mula kerjakan permukaan atas dengan alat mastic, kemudian sisi. Jika buih terbentuk, tusuk dengan jarum dan ratakan.
  7. Tekan tepi berjuntai pada bahagian belakang dengan seterika. Potong lebihan dengan pisau dalam gerakan bulat.
  8. Pergi ke atas semua permukaan sekali lagi dengan seterika.

Untuk mengamankan angka mastic pada kek, sapukan bahagian bawah dengan coklat putih atau gelap, gunakan lidi dan gel kuih-muih. Atau buat sandaran lembaran wafer yang disalut coklat.

Tanpa salutan dan hiasan mastic, sukar untuk membayangkan kek moden yang dibuat untuk ulang tahun, perkahwinan, hari lahir kanak-kanak. Untuk mengekalkan bentuk bahan konfeksi sehingga akhir perayaan, anda perlu memikirkan terlebih dahulu tentang resipi krim, komposisi lapisan penebat, cara untuk melampirkan angka mastic.

Мakanan Berkhasiat