Apakah yang perlu anda lakukan jika anda meletakkan terlalu banyak garam dalam rebusan kubis anda? Cara membuang garam berlebihan

Hidangan yang terlalu masin bukan sahaja tidak enak, tetapi juga tidak baik untuk kesihatan. Dari garam berlebihan meningkatkan tekanan darah, melambatkan penyingkiran cecair dari badan, edema terbentuk. Kubis, terutamanya sauerkraut, adalah mudah untuk terlalu garam. Jika itu berlaku, jangan tergesa-gesa untuk membuang hidangan itu. Tunjukkan imaginasi anda, gunakan petua tuan rumah yang berpengalaman.

Pilihan untuk menyimpan kubis rebus dengan terlalu banyak garam:

  1. Buat hidangan baru dengan menambah nasi. Jika anda sedar anda telah mengasinkan kubis secara berlebihan 10 minit sebelum ia siap, sudah tiba masanya untuk memperkenalkan beberapa bubur beras. Biji-bijian akan menarik perasa, dan rasa hidangan akan seimbang. Jika anda mendapati lebihan garam selepas masak, rebus nasi dalam hidangan berasingan, gabungkan dengan kubis, tambah air dan rebus selama beberapa minit.
  2. Buat gulungan kubis malas. Tambah bukan sahaja nasi ke dalam hidangan, tetapi juga daging cincang goreng secara berasingan.
  3. Tuangkan air bersih. Tuangkan kubis rosak yang dimasak dengan air, rebus selama 2-3 minit, toskan cecair. Jika ia tidak membantu, ulangi prosedur.
  4. Lebih banyak kubis. Rebus bahagian lain tanpa garam, campurkan dengan terlalu masin.
  5. Sediakan hidangan kompleks dengan sayuran rebus. Tambah telur rebus, nasi, buat pengisian yang lazat untuk pai, pai. Buat ladu, rebus dalam air tawar.
  6. Gunakan makanan penyerap lain. Kentang panggang dihiris ke dalam jalur, gabungkan dengan hidangan masin yang berlebihan, rebus. Ubi boleh digantikan dengan cendawan atau cendawan porcini, tomato, lada benggala, lobak merah.

Jika anda rebus sauerkraut, garam berlebihan ditutup dengan gula. Dan untuk menambah nota berkrim dan masam, krim masam diperkenalkan ke dalam resipi.

Bila hendak mengasinkan kubis semasa merebus dan berapa banyak garam yang perlu ditambah

Lauk sedap bajet untuk rebusan ikan dan daging selama 15-30 minit. Lebih cepat untuk menyediakan hidangan jenis awal sayuran. Setengah kobis dihiris jalur direbus dengan api perlahan sehingga separuh masak dalam periuk berdinding tebal, kawah dengan sedikit air atau sup.

Dalam kuali dengan minyak sayuran yang dipanaskan goreng bawang, dicincang separuh cincin, lobak merah parut. Apabila bawang menjadi keemasan, tambahkan beberapa sudu pes tomato. Goreng bersama kubis, tambah air, garam, lada sulah dan rebus selama 10 minit.

Untuk 1 kg kubis putih segar ambil 1 sudu teh. garam. Sekiranya sayuran itu masam, jumlah perasa dikurangkan separuh, kerana penuaian musim sejuk sudah mengandungi natrium klorida.

Untuk mengelakkan sedikit masalah merosakkan mood, cuba ciptaan masakan anda sejurus selepas menambah perasa. Dalam kes ini, lebih mudah untuk membetulkan kemalangan itu. Gunakan garam kisar biasa, ukur dengan sudu jumlah kristal putih yang ditetapkan.

Мakanan Berkhasiat