Apakah yang boleh saya gantikan dengan tepung beras dalam makanan yang dibakar?

Tepung beras adalah bahan yang popular dalam makanan yang dibakar. Ia adalah kurang biasa daripada tepung gandum, jadi ia boleh mengambil sedikit masa untuk mencari. Tepung beras adalah bahan utama untuk pencuci mulut yang berasal dari Asia. Jika carian tepung gagal atau harga terlalu tinggi, ia patut menyemak alternatif.

Tepung sedemikian mempunyai ciri warna kekuningan dan rasa yang menyenangkan. Ia tidak mengandungi gluten, yang merupakan kelebihan besar. Untuk membuat roti, hanya kisar kasar digunakan. Untuk kuih-muih, anda memerlukan kisar halus.

Jika seseorang memutuskan untuk menurunkan berat badan, tepung jagung adalah 100% sesuai. Ia mempunyai ciri-ciri yang bermanfaat, yang mana badan akan disingkirkan toksin dan lemak berlebihan.

Tepung ini digunakan untuk membuat roti, pai, penkek, dll. Ia dibenarkan untuk menambah jenis tepung lain, supaya doh menjadi lebih gebu.

tepung rai

Ia digunakan untuk membuat roti dan pastri tanpa gula. Tepung mengandungi sejumlah besar mikronutrien yang berguna, jadi ia sesuai untuk orang dari sebarang umur. Terdapat gluten dalam komposisi, tetapi ramuan itu dianggap sebagai diet.

Tepung gandum

Terdapat dua versi tepung sedemikian yang dijual: dengan pengisaran kasar dan halus. Semasa pemprosesan, bijirin digunakan bersama dengan cangkang pelindung. Kerana ini, tepung mengekalkan semua sifat berguna.

Dengan bahan sedemikian adalah mungkin untuk menyediakan scone dan roti yang lazat. Tetapi jika seseorang ingin membakar muffin, perlu mengambil beras dan tepung gandum dalam nisbah 50:50. Jika seseorang hanya menggunakan tepung gandum, makanan yang dibakar akan menjadi kasar dan tidak enak.

Tepung Gandum.

Komposisi ini mempunyai sejumlah besar nutrien dan serat makanan. Ia mengandungi gluten, tetapi dalam kuantiti yang kecil, jadi tidak ada bahaya untuk kesihatan. Digunakan secara meluas dalam penyediaan pai, kek dan biskut. Ia tidak disyorkan untuk menggunakan hanya tepung oat, kerana ia tidak mempunyai kelikatan yang mencukupi.

Tepung biji rami.

Tepung ini mempunyai bau khusus yang serupa dengan kacang. Perlu diingat ini walaupun sebelum membuat pencuci mulut, supaya tidak merosakkan keseluruhan hidangan. Tepung flaks mengandungi sejumlah besar serat dan asid, yang membantu membuang toksin terkumpul dari badan.

Amaran! Jika anda mengambil rami untuk masa yang lama, produk tersebut boleh mengganggu keseimbangan air dalam badan.

Мakanan Berkhasiat