Apakah rempah dan perasa yang ditambah kepada pasta

Tukang masak yang mahir boleh menyediakan banyak hidangan berbeza daripada pasta, dengan mahir menggunakan rempah yang berbeza. Dalam kes ini, adalah perlu untuk memerhatikan kombinasi yang betul dan pastikan anda mengetahui ukurannya, kerana aditif tersebut bukan sahaja boleh menghiasi, tetapi juga merosakkan hidangan sepenuhnya jika terdapat terlalu banyak daripada mereka.

Rempah ialah biji, bahagian akar, perbungaan atau buah yang digunakan untuk menyedapkan atau mewarna makanan, memberikan rasa pedas. Mereka sentiasa sangat dihargai, pada abad-abad awal, hanya orang yang sangat kaya yang mampu membeli lada hitam, buah pelaga, kunyit, vanila. Rempah kemudian menjadi tersedia untuk semua dan menjadi sangat popular di kalangan gourmet. Mereka berasal dari Timur. Orang India boleh makan nasi selama beberapa hari dan rasanya tidak bosan kerana pelbagai sos di mana mereka menambah rempah yang berbeza.

Pasta juga merupakan tanah yang subur untuk eksperimen kulinari. Mereka murah, dimasak dengan cepat, memberi ruang untuk imaginasi, kerana ia dijual dalam bentuk yang berbeza, tahap kualiti produk untuk setiap rasa.

Bergantung pada hasil akhir, kombinasi perasa yang berbeza atau aditif satu komponen dimasukkan ke dalam hidangan.

8 perasa dan rempah ratus terbaik untuk pasta

Curcuma

Curcuma memberikan warna emas yang indah kepada pasta. Rempah itu sendiri sangat berguna, melegakan tanda-tanda awal kemurungan, mengaktifkan aktiviti pemikiran, meningkatkan mood, dan mempunyai kesan anti-radang. Rasanya pahit pedas, ditambah kepada hidangan yang hampir siap di hujung pisau.

Lada hitam

Dianggap sebagai bahan tambahan universal, sesuai untuk kuah, pasta pengapungan, cendawan dan campuran ayam. Lada hitam berguna untuk meningkatkan peredaran darah, ia meningkatkan selera makan dan memberikan hidangan rasa pedas dan tajam.

Bawang putih kering.

Mengekalkan semua sifat berguna dan rasa yang cerah. Menambah kepada pasta dan kaserol daging, sos pasta. Mampu memberi rasa dan aroma baru kepada produk yang dikenali. Sesuai untuk daging, ikan, komponen cendawan dalam hidangan di mana bahan utama adalah pasta.

Oregano

Daun oregano yang paling atas dan halus meneduhkan rasa banyak hidangan dengan sempurna. Ia adalah perkara biasa untuk menggunakan formula Provencal yang dipanggil untuk pasta, di mana oregano adalah salah satu bahan utama. Pasta sebagai ulam, dibumbui dengan sejambak rempah ratus, hebat dengan dada ayam yang lembut dalam sos berkrim.

Paprika

Untuk ditambah semasa memasak dan sebagai taburan hiasan pada hidangan siap. Mempunyai rasa manis pedas, aroma kompleks yang halus, rasa pedas selepasnya. Jenis: manis, separa manis, pedas, lembut, kelazatan. Memperkayakan produk dengan bahan berguna, khususnya kompleks vitamin. Pasta mendapat warna warna asli dan rasa yang kaya.

Dill

Digunakan cincang segar semasa menghidangkan. Resipi paling mudah: pasta rebus dengan dill dan mentega. Boleh berfungsi sebagai hidangan berasingan, dan juga sebagai ulam.

Kayu manis dan vanila.

Kaserol manis, di mana makaroni dan keju kotej hadir, tidak boleh dilakukan tanpa rempah-rempah ini. Mereka memberikan aroma yang halus, mendedahkan rasa dan digabungkan dengan sempurna dengan unsur-unsur lain untuk kegemaran anda, seperti halia, buah pala, kulit limau.

Terdapat pilihan lain untuk rempah, yang juga berjaya digabungkan dengan pasta, supaya tidak semua kemungkinan masih terbongkar, ada ruang untuk mencipta resipi penulis. Hanya anda perlu ingat bahawa mana-mana rempah memerlukan dos yang ketat dan diletakkan sebelum memasak atau sebelum disajikan, kerana rawatan haba yang lama kehilangan kebanyakan rasa dan aroma.

Мakanan Berkhasiat