Air ringan dan faedahnya untuk badan

air ringan (https://clarte.ru/) adalah air tanpa atau dengan kandungan minimum atom hidrogen berat. Para saintis telah membuktikan bahawa hidrogen berat atau sebaliknya deuterium adalah berbahaya kepada badan. Ia mempunyai kesan yang buruk kepada kesihatan dan keadaan psiko-emosi.

Sebagai contoh, di Amerika Syarikat, saintis telah mendapati bahawa terdapat hubungan antara kualiti air di rantau ini dan tahap kemurungan. Di negeri-negeri di mana air adalah tinggi kandungan deuterium, diperhatikan lebih ramai orang dengan kemurungan klinikal.

Kajian toleransi tekanan telah dijalankan ke atas tikus. Kumpulan kawalan dimakan air ringan dan kumpulan kedua dimakan air minuman biasa. Kumpulan pertama haiwan menunjukkan toleransi tekanan yang tinggi apabila berhadapan dengan pemangsa.

Cahaya air: apa yang ia?

air ringan, seperti yang kita tulis di atas, adalah air dengan kandungan deuterium minimum. Deuterium adalah hidrogen berat, yang telah ditemui pada tahun 1932. Ia digunakan secara aktif dalam tenaga atom dan untuk mewujudkan bom hidrogen. isotop ini adalah berbahaya kepada badan. Air dengan kandungan deuterium tinggi dipanggil air berat, dan tidak ada air seperti dalam alam semula jadi. Hanya kerana tidak ada air semula jadi tanpa deuterium. air minuman, secara purata, mengandungi 130-150 unit (ppm) hidrogen berat.

air glasier Greenland mengandungi kira-kira 120 unit deuterium. Tetapi terima kasih kepada rawatan khas, ia adalah mungkin untuk mendapatkan lebih bersih air daripada di glasier. Tetapi tidak banyak syarikat yang menghasilkan air cahaya, ini adalah disebabkan oleh keunikan dan kos pembersihan. Yang kurang deuterium, lebih sukar pembersihan dan lebih mahal air. Ia tidak dilaksanakan dari segi ekonomi untuk menghasilkan air dengan deuterium sifar, begitu purata air minuman ringan mengandungi 70 ke 120 unit deuterium.

Syarikat Clarte menghasilkan air ringan dengan kandungan deuterium 71 ppm dan kos kira-kira 120 Rubles setiap liter. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa penulenan air ini membuang hanya kekotoran berbahaya, manakala air tidak suling, yang disimpan semua mineral yang berguna yang berada dalam air bor asal.

Apa penyakit air ringan boleh menyembuhkan

Terdapat hasil yang positif dalam semua kumpulan mata pelajaran, air cahaya ditambah rawatan utama.

The air ringan adalah berkesan dalam merawat penyakit:

 • obesiti;
 • Diabetes mellitus jenis 2;
 • sindrom pengeluaran;
 • hipertensi arteri;
 • kecederaan tulang, otot, ligamen;
 • pengeluaran alkohol;
 • pendedahan radiasi.

Deuterium perkumuhan disertai dengan pembebasan tenaga, yang boleh digunakan oleh tubuh untuk tindak balas dalaman. Kerana ini secara aktif go proses metabolisme dan pemulihan.

Kesan positif daripada air ringan diturunkan terhadap latar belakang mengambil ubat-ubatan. Kesan terapeutik dipertingkatkan.

sifat-sifat biologi air cahaya

Kesan utama air ringan adalah untuk mengurangkan kandungan deuterium dalam badan, penyingkiran secara beransur-ansur dari sel-sel dan tisu. Kajian telah menunjukkan bahawa penyingkiran deuterium disertai dengan:

 • pengaktifan proses penting dalam sel-sel dan tisu;
 • penstabilan proses metabolik;
 • meningkatkan rintangan kepada keadaan persekitaran yang buruk;
 • pengukuhan tindak balas imun badan;
 • peningkatan kerja-kerja semua sistem dan organ-organ;
 • meningkatkan stamina dan prestasi badan;
 • kesejahteraan, pecah kuasa-kuasa penting.

Mengikut sifat-sifat fizikal, air cahaya adalah kurang likat daripada air berat. Harta tanah ini menyediakan kadar yang tinggi resapan ke dalam sel-sel dan tisu, meningkatkan kadar metabolisme. Akibatnya, molekul hidrogen cahaya (protium) dengan cepat dimasukkan ke dalam sel-sel.

Kelikatan yang lebih rendah daripada air ringan menyediakan kelarutan tinggi pelbagai bahan-bahan di dalamnya. Terima kasih kepada ini harta, toksin, produk kerosakan, sanga dan logam berat dikeluarkan dari organisma yang lebih baik. Beban ke atas organ-organ dan sistem berkurangan, sel-sel dan tisu memperbaharui pesat. Kadar tindak balas metabolisme intraselular dan intercellular menjadi lebih cepat, akibatnya, badan pulih lebih aktif selepas penyakit, beban fizikal, tekanan.

Cadangan untuk menukar kepada air cahaya

Dalam usaha untuk mendapatkan, kesan tahan lama yang tahan lama, anda perlu bertukar kepada air cahaya sepenuhnya. Setiap gelas air biasa yang tinggi kandungan atom berat membawa kepada pengumpulan mereka dalam badan.

Deuterium terkandung bukan sahaja di dalam air biasa, tetapi juga dalam produk tenusu cecair dan jus. Untuk meningkatkan kesan, anda perlu tidak termasuk apa-apa cecair, jadi anda boleh ambil perhatian pecah dengan daya hidup dan kesejahteraan dalam masa yang singkat.

Untuk meningkatkan kesan mengambil air ringan, anda boleh melakukan senaman kardio. Semasa bersenam seseorang itu aktif berpeluh dan dahaga. Ia tidak wajar untuk minum semasa senaman, ia adalah lebih baik untuk minum beberapa ketika selepas akhir senaman. Dua atau tiga latihan intensif seminggu akan membantu untuk meningkatkan kesihatan, meningkatkan daya hidup, membawa kepada pembaharuan cecair dalam badan.

Kelajuan pembaharuan cecair dalam badan boleh meningkatkan mandi atau sauna. Dalam satu perjalanan ke sauna anda boleh kehilangan kira-kira 0.5% daripada cecair, yang bagi orang yang kira-kira 70 kg ialah 1.5 liter. Sebelum pergi ke bilik wap atau aktiviti fizikal yang kuat, anda harus mempertimbangkan status kesihatan anda dan cadangan doktor.

Kesan pertama mengambil air adalah sangat tinggi untuk mengekalkan tahap dan meningkatkan ia mungkin memerlukan lebih banyak masa dan usaha. Tetapi keputusan akhir adalah berbaloi, pada akhirnya itu mendapat kesihatan dan umur panjang.

Penyelidikan G. Berdyshev dan N. Varnavsky di atas air cahaya

G. D. Berdyshev dan I. N. Varnavskiy mengkaji pengaruh air cahaya pada organisma hidup. Kajian telah mendapati bahawa tumbuh-tumbuhan dan haiwan yang menerima air ringan adalah 25% lebih tahan kepada faktor-faktor alam sekitar dan lebih prolifik.

Pada 60-an, Gennady Berdyshev mengkaji keunikan kehidupan dan cara hidup lama-orang yang fasik dari Yakutia dan Altai. Salah satu ciri yang biasa orang-orang ini adalah penggunaan air semula jadi daripada ais cair atau mata air di pergunungan. komposisinya adalah lebih dekat dengan air janda, yang mengandungi beberapa yang lebih besar daripada atom ringan. Ahli-ahli sains menunjukkan bahawa pada masa asal-usul kehidupan di bumi, peratusan yang lebih besar adalah air ringan. Dari masa ke masa, disebabkan proses fizikal dan kimia, bahagian air berat mula meningkat. manusia moden, haiwan dan tumbuh-tumbuhan mengambil peratusan yang lebih tinggi daripada air berat, yang mempunyai kesan negatif ke atas kesihatan dan umur panjang. Long-orang yang fasik semata-mata tidak mengumpul atom deuterium dan oksigen tinggi, proses hidup tidak berubah.

Di Amerika Syarikat dan Jepun, air ringan termasuk dalam rawatan pesakit kanser. Terhadap latar belakang rawatan utama terdapat peningkatan dalam keadaan, peningkatan dalam keberkesanan ubat-ubatan, penurunan kesan sampingan.

Doktor ambil perhatian kesan positif pada tubuh manusia:

 • peningkatan kerja-kerja organ-organ dalaman dan sistem;
 • normalisasi proses metabolik dalam badan;
 • pengalkalian darah; beralih pH ke kawasan yang lebih alkali, yang mempunyai kesan yang baik pada keadaan seluruh badan;
 • mengurangkan pertumbuhan sel-sel abnormal, menghalang pembentukan tumor kanser;
 • mengaktifkan sistem imun, meningkatkan tindak balas badan terhadap rangsangan luar;
 • mengurangkan kesan negatif isotop radioaktif pada badan;
 • Meningkatkan rizab badan dalam memerangi penyakit, virus, bakteria.

kesimpulan

Kebanyakan penyakit dan masalah kesihatan boleh diselesaikan jika anda kembali ke sumber-sumber – air tulen semula jadi, pemakanan yang betul. air Light – salah satu komponen panjang umur dan kemudaan. Ketepuan badan dengan atom oksigen cahaya dan hidrogen akan menyediakan pengaktifan proses hidup, tindak balas pemulihan metabolik.

Untuk mengekalkan kualiti hidup dan kesihatan manusia moden menghabiskan banyak masa, tenaga, wang, untuk menepukan badan anda dengan isotop rendah berat badan semula jadi – ia bermakna untuk kembali kekuatan badan, mengurangkan beban pada sistem organ. Air adalah asas untuk badan, manusia adalah cecair 70-80%, ia bermakna adalah mungkin untuk membawa belia dan kesihatan kepada semua sel dan tisu dengan bantuan air ringan.Dengan organ dan sistem yang sihat, lebih mudah untuk menanggung keadaan yang tidak baik, tekanan, beban.Terdapat lebih banyak tenaga untuk merealisasikan kreatif, perniagaan kegemaran, pembangunan.Air ringan adalah pelaburan yang lebih baik daripada ujian, penyelidikan, persediaan.Air yang memberi hidup boleh dimakan setiap hari, untuk mengekalkan kesihatan anda.

Мakanan Berkhasiat