7 idea untuk menggantikan cuka sari apel

Semasa memasak, anda mungkin mendapati bahawa tiada bahan penting – cuka sari apel. Sudah terlambat untuk pergi ke kedai, jadi ia patut mencari alternatif. Artikel ini akan bercakap tentang pengganti yang paling popular untuk cuka sari apel.

Tidak mustahil untuk tidak menyebut kelebihan yang dikurniakan oleh produk ini. Mereka adalah seperti berikut:

  1. Sebilangan besar asid amino, vitamin dan unsur surih.
  2. Cuka epal membantu membuang toksin dan bahan berbahaya dari badan.
  3. Meningkatkan keanjalan dinding saluran darah, yang menyebabkan tahap kolesterol dalam darah berkurangan.
  4. Memperbaiki kerja saluran gastrousus.

Dalam sesetengah orang, cuka sari apel menyebabkan reaksi alahan, jadi ia patut membaca maklumat tentang alternatif.

Apa yang perlu menggantikan cuka sari apel dalam makanan yang dibakar, sos, perapan

Jus lemon.

Salah satu pilihan terbaik untuk penggantian. Lemon segar boleh didapati di hampir mana-mana rumah. Jus buah akan memberikan hidangan rasa masam ciri dan rasa yang menyenangkan. Selalunya nisbah 1 hingga 1 digunakan. Ia perlu mengikuti resipi dengan jelas, supaya tidak merosakkan hidangan.

jus epal

Jika baki cuka epal terlalu sedikit, anda boleh menggunakan jus. Ia kurang masam, tetapi mempunyai komposisi yang hampir serupa. Untuk hidangan, anda perlu mengambil 1 sudu besar cuka sari apel dan 2 sudu besar jus. Campuran yang dihasilkan tidak perlu diselitkan dan boleh ditambah ke dalam hidangan dengan segera.

Jus limau

Sebelum menggunakan, perlu diingat bahawa jus limau mengandungi lebih banyak asid daripada jus lemon. Limau adalah sesuai untuk membuat pembuka selera ringan, salad atau perapan.

jus oren

Satu lagi wakil sitrus yang boleh menggantikan cuka sari apel dengan mudah. Ia akan memberikan hidangan keasidan yang diperlukan dengan sentuhan kepahitan. Ia tidak disyorkan untuk menggunakan jus oren dalam bentuk tulen, jadi ia harus dicairkan dengan air dalam nisbah 1 hingga 1.

bir

Tidak akan sesuai untuk semua resipi, jadi anda perlu berhati-hati. Hanya jenis ringan minuman ini dibenarkan untuk digunakan. Yang lain tidak akan menjadi pengganti cuka sari apel.

Wain putih

Wain putih akan memberikan hidangan utama masam ciri, yang akan sangat menyerupai cuka. Wain merah juga boleh digunakan dalam beberapa kes, tetapi rasa akan sangat berbeza.

Cuka Wain

Jika seseorang menyediakan daging atau hidangan pedas, cuka wain akan menjadi alternatif yang sangat baik. Jika dikehendaki, rempah atau herba kering boleh ditambah ke dalam perapan. Mereka akan memberi hidangan bahagian rempah.

Мakanan Berkhasiat