7 Cara untuk Menyelamatkan Sup Berkalt

Betapa biasa apabila anda mendapat lebih banyak garam dalam hidangan semasa memasak. Bunyi biasa? Jangan kecewa jika kali ini anda melampaui sup kubis anda! Cepat membetulkan keadaan dengan mudah – boleh menjadi tuan rumah.

Bagaimana cara mengeluarkan garam berlebihan?

  1. Gunakan produk – penyerap: beras, kentang, gula dan juga telur mentah. Anda sebenarnya boleh menambah setengah cawan beras dan satu cawan air ke sup kubis. Percayalah, nasi tidak akan merosakkan sup sama sekali. Keadaan yang sama dengan kentang. Kami memotongnya ke dalam kiub dan membuangnya untuk mendidih. Kentang akan menyerap garam yang berlebihan. Dengan gula keadaannya berbeza. Sebelum anda menambah gula ke sup kubis, anda perlu menggorengnya dalam kuali dengan kubis, supaya sup tidak akan manis. Cara yang sangat menarik dan berkesan dengan telur. Pisahkan putih dari kuning telur dan tuangkan bekas ke dalam sup kubis. Kemudian anda mungkin perlu mencampurkannya. Apabila telur kuning telur, ambilnya. Garam yang berlebihan akan kekal dalam telur.
  2. Sourness akan membantu mengurangkan rasa asin. Jangan lupa bahawa resipi klasik untuk sup adalah masam. Tambah 1 sudu per 2 liter sup. Jika lemon tidak berada di tangan, anda boleh menggunakan cuka epal atau meja dalam bahagian yang sama.
  3. Terdapat pilihan yang lebih mudah, jika hidangan pertama tidak terlalu masak. Tambah beberapa sudu krim masam ke pinggan dan potong satu telur rebus. Oleh kerana jumlah sup akan meningkat, garam juga akan diedarkan.
  4. Penyelesaian yang sangat baik adalah untuk menambah bawang hijau, cilantro dan dill ke hidangan oversalted. Di samping itu, produk akan memberikan rasa yang unik.
  5. Rebus sup lain di dalam periuk lain, hanya tanpa menambah garam. Campurkan dua sup. Mudah dan mudah!
  6. Kembali ke masam. Anda boleh menambah beberapa sudu tomato tomato. Rasa masam akan menenggelamkan rasa asin.
  7. Juga membuat crouton daripada roti rai. Ambil roti, potong ke dalam kiub dan hantar ke dalam ketuhar tanpa garam. Hidangkan mereka dengan sup.
Мakanan Berkhasiat