5 cara untuk memekatkan sebarang krim untuk krim dan pencuci mulut

Jika seorang pelayan wanita suka membuat gula-gula sendiri, dia tahu bahawa tanpa krim untuk krim dalam kebanyakan kes anda tidak boleh melakukannya tanpanya. Tetapi kadang-kadang ia berlaku bahawa tidak kira seberapa keras anda mencuba, tetapi untuk mengubahnya apabila mencambuknya menjadi buih, anda tidak boleh. Masalahnya mungkin terletak pada produk itu sendiri. Tetapi terdapat beberapa bahan tambahan yang boleh membantu untuk memekatkan krim.

Memilih krim yang betul akan membantu mengelakkan masalah apabila krim putar:

 1. Pertama sekali, anda perlu membeli produk semula jadi. Ia tidak boleh mengandungi penstabil, minyak sawit, pemekat, pewarna, penambah rasa dan bahan tambahan makanan lain.
 2. Kandungan lemak krim tidak boleh rendah. Iaitu, krim minum tidak sesuai untuk krim putar. Kandungan lemak krim hendaklah 33% hingga 38%. Anda harus memberi perhatian kepada tulisan “untuk sebat.
 3. Hanya gunakan krim putar segar. Jika tidak, krim mungkin mula berpecah. Sebelum anda mula menyebatnya, produk mesti dirasai, kerana keadaan penyimpanan mungkin telah dilanggar pada tempat jualan.

Penting: Anda boleh membuat krim berat dan stabil yang baik hanya daripada krim berkualiti.

Bagaimana untuk menentukan kandungan lemak krim

Sesetengah tuan rumah tidak menyimpan produk tenusu dalam pembungkusan kilang atau lebih suka membeli krim dari ladang. Kerana ini, sukar untuk menentukan kandungan lemak mereka. Anda boleh mengetahui sama ada krim itu sesuai untuk disebat dengan penampilannya:

 1. Apabila produk itu menyerupai susu dan hanya lebih pekat sedikit, kandungan lemaknya adalah kira-kira 10-15%. Ini adalah krim minuman. Tidak kira seberapa keras anda mencuba, anda tidak boleh membuat krim daripadanya. Ia paling kerap digunakan dalam minuman dan kastard.
 2. Krim dengan kandungan lemak 20-25% lebih tebal. Tetapi adalah mustahil untuk membuat krim mantap tanpa pemekat khas. Mereka cenderung untuk menyelesaikan dengan cepat dan kehilangan bentuknya. Dalam masakan mereka digunakan untuk sos dan kuah.
 3. Jika kandungan lemak melebihi 30% produk mempunyai lebih konsistensi krim masam. Kandungan lemak yang tinggi menjadikan jisim padat. Ia adalah jenis krim yang disyorkan untuk krim putar.

Mengapa krim putar menjadi cecair

Terdapat beberapa sebab mengapa produk tenusu menjadi cair apabila disebat.

Yang pertama ialah menyemak tarikh luputnya. Walaupun ia belum berakhir, ingat, semakin banyak masa telah berlalu sejak pembuatan, semakin teruk mereka cambuk, mula berstrata menjadi komponen tebal dan cair.

Juga, krim masam akan kekal cair, tanpa mengira masa yang digunakan untuk memprosesnya. Satu-satunya tempat yang boleh digunakan adalah untuk membakar.

Jika krim mula pekat pada mulanya dan kemudian cair, ia mungkin tidak sebat dengan betul. Sama ada proses itu ditangguhkan, atau kelajuannya terlalu tinggi dari awal. Oleh itu, teknologi membuat krim dari krim mesti dipatuhi dengan ketat.

Cara memecut krim dengan betul

Untuk memastikan bahawa krim disebat dengan baik dan menebal, adalah penting untuk memilih produk permulaan yang betul dan mengikuti beberapa peraturan semasa proses itu sendiri.

 1. Sebelum meneruskan terus ke penyediaan krim, krim sangat disejukkan. Anda tidak boleh meletakkannya di dalam peti sejuk, kerana dalam kes ini hasil yang diinginkan tidak mungkin diperolehi. Adalah lebih baik untuk meletakkannya di rak atas peti sejuk selama 10-12 jam.
 2. Pemukul itu sendiri dan bekas, di mana krim akan disebat, juga harus sejuk. Mereka disimpan di dalam peti sejuk selama 50-60 minit.
 3. Mangkuk, di mana krim akan diletakkan, hendaklah disapu dengan tuala kering.
 4. Ia tidak disyorkan untuk mencambuk banyak krim sekaligus. Sekiranya sejumlah besar krim diperlukan, lebih baik membahagikan produk susu ke dalam bahagian 200-250 ml.
 5. Pada mulanya, mulakan menyebat krim perlahan-lahan, meningkatkan kelajuan secara beransur-ansur. Seluruh proses mengambil masa 6-8 minit.
 6. Alat terbaik ialah pukul biasa. Ia membolehkan krim menerima sejumlah besar oksigen semasa kacau, yang menjadikan jisim subur. Pegang pukul pada condong sedikit, mulakan perlahan-lahan, secara beransur-ansur meningkatkan kelajuan.

Anda juga boleh menggunakan pengadun. Tetapi peranti itu harus berkuasa tinggi. Yang lebih lemah mungkin terlalu panas dan pecah dengan cepat.

Tetapi pengisar tidak sesuai sama sekali. Walaupun peranti mempunyai muncung dalam bentuk pemukul, kelajuan kerja dari minit pertama adalah tinggi. Terdapat risiko menjadikan krim menjadi mentega.

Untuk membuat krim lazat, cambuk pertama krim ke ketebalan sederhana, dan kemudian tambah koko, gula tepung atau bahan -bahan lain.

Apa yang perlu ditambah kepada krim untuk menebalnya

Sekiranya anda tidak dapat membeli krim kandungan lemak yang diperlukan, dan krim mesti disediakan dalam apa jua keadaan, anda boleh menggunakan kedua -dua ejen penebalan yang dibeli dan bahan tambahan yang diperbaiki.

Pemekat buatan buatan

Tugas utama pemekat yang dibeli di kedai adalah untuk memberikan krim ketumpatan yang dikehendaki, supaya ia mengekalkan bentuknya. Setiap beg mengandungi 8 gram serbuk. Jumlah ini cukup untuk kira -kira 250 ml krim sebanyak 20%.

Penting: Jangan cemas apabila anda membaca nama “Dikrachmalphosphate” dalam produk. Ini hanya kanji yang diubahsuai.

Menggunakan pemekat tidak menimbulkan sebarang kesukaran. Produk susu sejuk mula mencambuk, dan kemudian, selepas kira -kira satu setengah minit, tambah serbuk ke krim. Kemudian proses berterusan sehingga krim menebal ke konsistensi yang dikehendaki.

Kanji

Pati adalah salah satu komponen pemekat yang dibeli. Di samping itu, ia juga termasuk gula tepung. Untuk memastikan krim akan menebal, lebih baik menggunakan kedua -duanya bersama -sama. Pati kentang boleh didapati di hampir setiap dapur, dan gula tepung boleh didapati dengan mengisar gula granulated dalam penggiling kopi. Kedua -dua komponen ini dicampur dalam perkadaran satu hingga dua. Untuk 300 ml krim ambil tiga sudu campuran. Kemudian teruskan dengan cara yang sama seperti dengan pemekat yang dibeli. Krim akan berubah subur dan tidak akan bocor.

Gelatin makanan

Menggunakan gelatin makanan, juga mematuhi perkadaran. Jika tidak, anda mungkin berakhir dengan jeli, dan jika anda mengurangkan dos bahan tambahan, krim tidak akan menebal. Untuk 300 ml krim anda memerlukan 1/2 sudu teh. gelatin serbuk.

Satu pertiga daripada krim dituangkan ke dalam bekas dan tuangkan di sana gelatin yang sama. Dalam seperempat jam, bahan tambahan harus membengkak. Selepas ini, kaca dengan kandungan dipanaskan dalam mandi air. Ini akan membolehkan serbuk dibubarkan. Campuran harus disejukkan.

Mula -mula mula mencambuk seluruh krim, secara beransur -ansur menuangkan campuran dengan gelatin. Jika pengadun digunakan, tingkatkan kelajuan maksimum. Krim akan dengan cepat menebal dan memegang bentuknya. Ia kemudiannya boleh digunakan untuk menghiasi pastri siap.

Jus lemon

Perlu diingat bahawa menambahkan jus lemon ke krim memberikan krim selesai sejenis masam. Oleh itu, sangat penting untuk tidak pergi ke laut dengannya. Anda akan memerlukan setengah sudu teh jus lemon setiap 500 gram krim. Lebih baik menggunakan produk yang baru diperah. Selepas berdiri di dalam peti sejuk, ia kehilangan beberapa sifatnya. Tambah jus lemon yang sudah dalam proses mencambuk beberapa minit selepas permulaan.

Krim akan mula menebal selepas penambahan dicampur dengan krim.

Gula serbuk

Gula tepung juga boleh membantu, tetapi ia mesti dilanda. Untuk 200 gram produk susu, 2 sudu besar. pemekat akan diperlukan. Mereka perlu ditambah selepas 1.5-2 minit. Akibatnya, krim harus mempunyai konsistensi yang betul.

Мakanan Berkhasiat